29 Ekim 2013 Salı

Sokağımdaki Çingeneler #2

İkinci bölüm yazımla sizlerleyim. Bu bölümde daha değişik şeyler yaşanıyor ve okumaya tereddüt etmeyeceksiniz :)

Tuhafiyeci Şevval: Benim küçük sokağımdaki evim :)) Evimin sol çaprazındaki eski bir tuhafiye. Mahallenin kadınları burada sohbet edip durur. Biz erkeklerde bunlara bakıp bakıp dert yanarız :) Tuhafiyeci Şevval kızına zengin koca aramaktan başka iş yaptığını sanmayın, bütün yıl çöp çatanlarla kahve içip konuşur. Kızının da çapulcu bir sevgilisi olduğu ortaya çıktı. Şevval bayıldı da, mahallede zor ayılttılar.

Komşum  Muzaffer: Muzaffer pek içine kapanık bir adamdır. Namus düşkünü bir adamdır ama severim kendisini. Bizim sokağın tam içinde olmasa da yan sokakta yaşar. Evli olduğunu bilirim bu adamın fakat Amerika'dan sevgili yapmış, duyduğuma göre evi terk edip Amerikalara sevgilisine gitmiş :)

Kasiyer Anılcan: Kasiyer Anılcan yıllardır bizim mahallede durur. Herkes tanır artık bunu. Ben de kendisini severim, yaşı 32'ye varmış bir adamdır. Daha öncelerden çok suçunu ve kabahatini duymadım ama kendi yeyip yeyip geçirmiyor muş kasadan. Patronu yakalamadı diye atılmamış ama dün patronu bunu yakaladı ve kavga ettiler. Küfürler havada uçuştu ve Anıl can işten atıldı. Mahallenin diline sakız oldular.

Kapıcı Nuri: Kapıcı Nuri çok çakal bir kapıcıdır :) Bizim apartman bide yandaki apartmana karısıyla birlikte bakıp ilgilenir. Yan mahalledeki okuldaki çocuklar Nuriyi görünce ''bize lahmacuncu'dan lahmacun getir sana iki katı parasını veririz'' demişler. Bizim saf  Nuri de çocuklara kanıp lahmacun götürmüş. Yasak olduğu için müdür kapıcıyı çağırıp azarlamış :))

Üst Komşu Zeliha: Üst katta oturan Zeliha okula hep makyaj yaparak gider. Hep ceza alıyormuş duyduğuma göre. Artık müdür, ceza vermekten bıkmış hale gelmiş ki Zeliha'ya iki tokat atıp evine yollamış. Okuldan atmış. Babası da polis Zeliha'nın. Müdürün kapısına dayanmasın mı? Ailecek karakolluk oldular. Şimdi ne oldu, kimse bilmiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder