23 Ekim 2013 Çarşamba

Sokağımdaki Çingeneler #1

Artık bu ad altında sayılarla bölüm bölüm yazı yazacağım :) Biliyormusunuz, üyelerim ve ziyaretçilerim arttıkça öyle bir seviniyorum ki.. :) Peki bu yayın altında neler yapacağım? Başlıkta çingeneler diye geçirdim ama buraya yazacaklarım gayet düzgün insanlardır ha! Buna bir nevi dedikodu diyebiliriz :)

Sokağımda veya çevremde olan haraketleri mizahi yoldan size aktaracağım ve hiç bir şey olmuyorsa atıp tutarız değil mi :) Yani, canım Türkiyemin insanları. Ama hepsi için aynı şeyi söyleyemeyeceğim :) Bazıları çok abartabiliyor. Konuya gelelim: Bir nevi magazin muhabirliği yapacağım sizlere. Pencerenin önüne geçip her şeyi aktaracağım..

Hüseyin, Ahmet , Ayşe , Şevval , Ferdi , Muzaffer, Nazife, Nuriye , Yağmur , Boklu Fadime , Kadir daha nice isimler. Arkanızdan konuşuluyor millet parçalayın çingeneyii :)

Nuriye Teyze: Bu gün Nuriye teyze kocakarıları toplayıp evde yemek partisi yaptı. Ankaranın bağları müziği ve bebek ağlama sesleri taa buraya geldi. İşte bizim mahallenin partisi :)

Bakkalcı Hüseyin: Bakkalcı Hüseyin arkadaşlarını toplayıp sarı, gri kaldırımda içki içtiler. Birazcık içince, parka yürüyüp millete karıştılar :) Karısı eve almayınca kaldırımda sabahlamış, öldü sanıp tekmelemiş komşular, desenize rezil oldular :)

Sevginin Kızı Yağmur: Yağmur bu sene nişanlancakta, mahallenin erkekleriyle geziyoo. Bekarlığın tadını çıkarıyor olsa gerek ki veda partisi bile yapıp 10 erkek çağırmış. Bu gün mahallede kavga çıktı :) Nişanlısı saldırdı Yağmur'a Sevgi çingenesi de ortalığı ayağa kaldırdı :))

Kadir'in Kocası Dul Demet: Dul Demet'in üçüncü mu, dördüncü mü ne kocası.. Her sene düğün yapıyoz Demet'e. Eline geçen bütün adamı eskitip eskitip atıyo. Galiba bu kocasının bir karısı daha varmış öyle duydum valla. Hakediyordu valla daha bu kocasını eskitmeden süslenip püslenip Nuriye Teyzenin yaşlı kocasına sarkıyordu :) Yakında taşlarlar bu karıyı söyliyim :))



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder